Nieuws
Now Reading
Nieuws • Gamesmuziek-Kickstarter in problemen
0

Nieuws • Gamesmuziek-Kickstarter in problemen

by Matthijs Dierckx29 mei, 2013

Misschien zijn we een beetje gamesmuziek-initiatieven-moe — na de concerten, verzamelaars en conferenties, misschien is de beschrijving op de site wat onduidelijk, maar feit is dat de Kickstarter Heroes of Video Game Music een wonder nodig heeft. Slechts vijf dagen te gaan en de teller staat pas op 5.500 pond. Het doel is 22.000.

De propositie in een notendop: zo’n twintig bekende en minder bekende gamescomponisten — van Commodore 64-grootheid Jeroen Tel tot de muziekschrijvers van GoldenEye 007, Unreal en Gears of War — geven een bestaand of nieuw nummer aan audio-grootheid Rik Ede. Deze maakt er vervolgens 5.1-versie van die de backers op dvd of Blu-ray thuis kunnen beluisteren. Tevens komt er een mix voor Dolby’s nieuwe high-end standaard ATMOS, gebaseerd op 64 speakers.

Een unieke mogelijkheid dus voor liefhebbers om nieuw en oud werk van hun favoriete componisten te horen in een surround-mix. Het áántal liefhebbers is blijkbaar beperkt, want, zoals gezegd, het financiële doel is nog lang niet gehaald. Maar, wie weet — er gebeuren immers gekkere dingen. Dus, lijkt het je wat, pledge nog vandaag. Go!

PS: Naast Jeroen Tel levert ook Nederlander Jonathan van den Wijngaarden een bijdrage.

 

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.