Nieuws
Now Reading
Video • Joost van Dongen onthult eindelijk het geheim van Cello Fortress
0

Video • Joost van Dongen onthult eindelijk het geheim van Cello Fortress

by Matthijs Dierckx7 mei, 2013

Ik wist dat er een connectie was tussen de muziek die Joost van Dongen uit zijn cello tovert en wat er gebeurt op het scherm tijdens zijn Cello Fortress. Natuurlijk is er een connectie — dat is immers de hele basis van de game — maar hóe? Wát? Voor hetzelfde geld speelt Van Dongen willekeurige deuntjes en laat hij de AI de spelers te grazen nemen. Maar niet dus… in deze nieuwe video onthult de Ronimo-programmeur het resultaat van de verschillende noten op de gameplay.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.