Control
Now Reading
Event • Control Gamelab #8 — Storytelling in Games met onder andere Triumph Studios’ Lennart Sas
1

Event • Control Gamelab #8 — Storytelling in Games met onder andere Triumph Studios’ Lennart Sas

by Matthijs Dierckx26 april, 2013

Op dinsdag 7 mei vindt de volgende Control Gamelab plaats. Het thema van de live talkshow over gamedevelopment is ditmaal Storytelling in Games.

Met diverse gasten spreken we over verschillende verteltechnieken in gamedesign, het belang van een verhaal en de vrijheid voor spelers om hun eigen verhalen te creëren en te ervaren.

Eén van de gasten is Lennart Sas, mede-oprichter van Triumph Studios dat na twee Overlord-games momenteel werkt aan het derde deel in hun Age of Wonders-serie. Bij Sas schuift ook de vaste Triumph-componist aan, Michiel van den Bos (verder bekend van Unreal en Deus Ex). Van hem horen we graag op welke wijze de muziek het (achtergrond)verhaal van een game kan versterken.

Applied games, wat moeten die met een verhaal? We gaan het horen van Kars Alfrink (hubbub) en journalist en schrijver Niels ’t Hooft. Gezamenlijk bedachten ze diverse verhalen voor een game die ze maakten in opdracht van de belastingdienst en momenteel werkt het duo weer samen aan een story-heavy applied game.

Met Jurriaan van Teunenbroek, mede-oprichter van Youda Games, spreken we over storytelling in casual games. Zijn casual spelers wel geïnteresseerd in een verhaal? Hoort bij een casual game ook een ‘casual’ verhaal — of juist niet?

Volgende week maken we de rest van de gasten bekend, dus hou deze site in de gaten! Locatie (en co-productie): Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Toegang is gratis, aanmelden gewenst. Dat kan hier.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.