Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Remembering van Sonic Picnic en Monobanda
14

Uit Nu! • Remembering van Sonic Picnic en Monobanda

by Eric Bartelson26 april, 2013

Het was een magisch moment tijdens Control Gamelab #6, de makers van Remembering hadden hun zegje wel gedaan over de game die werd gespeeld op de schermen in de grote zaal van Pakhuis de Zwijger. Remembering is een game waarin muziek leidend is en die wordt versterkt door de mooie abstracte beelden. Of we met zijn allen niet gewoon even ons mond konden houden en kijken en luisteren? Natuurlijk.

Wat volgde was een adembenemende reis door een wereld die je niet kent en toch ook weer wel. Bedenkers Sonic Picnic en Monobanda noemen het zelf  ‘een half vergeten droom’. Die flard van besef op het moment van wakker worden, dat je gedroomd hebt en je vergeefse pogingen om die beelden en dat gevoel terug te krijgen. De muziek van Sonic Picnic is vrijer en experimenteler dan ooit en is daarmee misschien wel het beste dat het muziekcollectief heeft voortgebracht. De abstracte kunst van Liselore Goedhart sluit daar mooi bij aan en de combinatie maakt van Remembering een spel om te eh… onthouden. Download ‘m gratis hier (vooralsnog alleen PC, Mac volgt later). Na de klik de trailer.

Muziek is van Sonic Picnic, concept van Monobanda en programmeerwerk in Unity door in-visuals.

Remembering Trailer from Monobanda on Vimeo.

Yorick Goldewijk en Liselore Goedhart bespreken de game Remembering, gespeeld door Rik de Rooij

De makers van Remembering tijdens Control Gamelab #6: Yorick Goldewijk, Liselore Goedhart en Rick de Rooij.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.