Nieuws
Now Reading
Nieuws • Twee nominaties voor Nederlandse games bij A MAZE – Indie Connect 2013
0

Nieuws • Twee nominaties voor Nederlandse games bij A MAZE – Indie Connect 2013

by Kitty Calis4 april, 2013

De Nederlandse games Sneaksneak van de nieuwe studio Frambosa en Reus van Abbey Games zijn genomineerd voor de A MAZE Indie Game Award. De award, met de subtiele naam ‘The Most Amazing Indie Game 2013’ wordt voor de tweede keer  uitgereikt tijdens het indie-festijn in Berlijn van 24 tot en met 26 april.
De winnaar krijgt naast de bokaal ook een geldprijs van 5000 euro.

Na de klik meer info over de genomineerde games.

SNEAKSNEAK

Sneaksneak is gemaakt als afstudeerproject Game Design and Development aan de HKU, door Jonathan Barbosa Dijkstra en Daniël Harmsen, ondersteund door vier tweedejaars animatoren en een externe audiodesigner. In de co-op platformgame gaat het met name om timing, communicatie en samenspel. Lanceer elkaar door muren en klauter over elkaar heen om op moeilijke hoogtes te komen.

REUS

Reus is een godgame van de jonge studio Abbey Games waarbij de goden als reuzen over de aardbol banjeren. Zij hebben de macht om de natuur naar hun hand te zetten. Met een paar stevige dreunen van hun vuisten vormen ze de aarde naar hun wil, creëren ze nieuw leven en manipuleren ze naar hartenlust genetisch materiaal. Totdat de mens komt en roet in het eten gooit.

Zie hier de lijst met alle nominaties.

About The Author
Kitty Calis
Kitty Calis is vaste medewerker van Control en heeft een uitgebreid netwerk in de Nederlandse indie scene. Zij is verantwoordelijk voor de vacaturesite www.control-online.nl/jobs