Nieuws
Now Reading
GDC 2013 • Leuke weetjes zoals Call of Duty levert meer op dan alle Zynga titels bij elkaar
0

GDC 2013 • Leuke weetjes zoals Call of Duty levert meer op dan alle Zynga titels bij elkaar

by Alessandra van Otterlo29 maart, 2013

Geoffrey Zatkin van data en analistenbedrijf EEDAR heeft er werk van gemaakt. Maar liefst 99 slides Awesome Video Game Data in een uur en allemaal informatie over de Amerikaanse markt. Toch hoorden we een paar leuke weetjes.

 

  • Er zijn inmiddels meer gamende vrouwen dan gamende tienerjongens.
  • De helft van de iPad installed base is in het laatste jaar verkocht. Voor iPhones is dat 40 procent van het totaal.
  • De omzet van console daalt de laatste jaren. Maar wanneer je de ‘Best of Class’ vergelijkt dan verdient Call of Duty Modern Warfare 3 nog ruim een derde meer dan de hele Zynga portfolio bij elkaar.
  • Games met een hoge review en een laag marketing budget verkopen slechter dan titles met een lage score en een hoog marketing budget.
About The Author
Alessandra van Otterlo
Alessandra van Otterlo is eigenaar en show runner van Control Magazine. Zij is organisator van verschillende evenementen in de game-industrie en is/was werkzaam voor diverse developers, publishers en organisaties in binnen- en buitenland (zie soops.net/projects).