Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Xform in de sneeuw met Trickalized
0

Uit Nu! • Xform in de sneeuw met Trickalized

by Eric Bartelson19 maart, 2013

Een nieuwe dag, een nieuwe game van de meest productieve studio in Nederland. Xform laat zich inspireren door het weer en knalt er met Trickalized een snowboardgame uit voor in de browser. Kies  één van de twee snowboarders en glijdt dwars door de straten van een stadje (“shredding ski slopes is sooo 2012”  volgens de makers) naar beneden en doe stoere trucs (zoals we die kennen van SSX Tricky). Voetjes los van het board, je kent het wel.

Gebouwd in Unity voor Spil Games en voorzien van gepaste muziek door Sonic Picnic. Trickalized is niet de eerste Xform sneeuw-met-trucjes-game. Die eer gaat naar het vorig jaar verschenen Freestyle Snow Wheeling, waarin auto’s van pistes afdenderden en tussendoor salto’s met halve schroeven maakten. Dit keer is het échte wintersport, dus buiten de auto. Speel de game hier. Gebruikelijke quote na de klik.

“Cool? Zeg maar gerust ijs- en ijskoud”, zegt Pieter Albers van Xform. Medebaas Diederik Groesbeek knikt: “Het gehele development hebben we gedaan met de ramen wagenwijd open. Dat leverde, naast een hoop ziekteverzuim, het best mogelijk resultaat. Dit is de beste browser-snowboard-met-trucjes-in-een-stad-game sinds de uitvinding van vaseline.”

Trickalized2

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.