Nieuws
Now Reading
Nieuws • Droomstart voor Vlambeers Ridiculous Fishing — op #5 in Amerikaanse App Store
0

Nieuws • Droomstart voor Vlambeers Ridiculous Fishing — op #5 in Amerikaanse App Store

by Matthijs Dierckx15 maart, 2013

Over Ridiculous Fishing was alles al geschreven, dachten we. Van de Dutch Game Award voor voorloper Radical Fishing tot de kloon van Gamenauts — alleen al op deze website schreven we een klein boekwerk vol over de game. Het mooiste verhaal moest echter nog komen: gisteren lanceerde Vlambeer en Co het spel en wat zich daarna ontvouwde was voor Nederlandse begrippen ongekend.

Om te beginnen de stroom unaniem lovende recensies: een 9 van EDGE bijvoorbeeld en 5 sterren en een mooi verhaal op Joystiq. Op Kotaku.com:

It’s in the careful balancing of these three components that Ridiculous Fishing becomes such a joy to play. It’s the sort of pure tension-and-release that the best mobile games strive for, and it makes for a gameplay loop that’s as enjoyable as it is compulsive.

En Wired.com:

So if you want to throw down a few bucks to support remarkably professional-quality original iOS content at a bargain price, well, here’s where to throw it.

Op TUAW.com: “Daily iPhone App: Ridiculous Fishing is ridiculously good“, dat dan naar een dikke 400 duizend volgers is geretweet:

En zo gaat het maar door. Op Twitter verschijnen elke minuut tot wel tien tweets over de game, bijna zonder uitzondering lovend. Ook andere gamesindustriëlen doen een duit in het Twitter-zakje:

In de loop van de dag wandelt de game dan ook de Amerikaanse App Store top 10 binnen:

Waarna Apple er een feature tegenaan gooit. Eerst alleen in de gamessection, maar een uur later ook op de voorpagina van de US Iphone App Store:

VlambeerUSas

Op het moment van schrijven staat Ridiculous Fishing op nummer 5 in de belangrijkste mobile chart ter wereld. Wat mij betreft hét moment om toch een keer de grootste cliché-vraag ooit te stellen aan Vlambeers Rami Ismail: Wat ging er door je heen?

Ismail: “Het was natuurlijk een enorm lange, zware reis naar de finishlijn – maar voor de launch zijn letterlijk geen woorden. 93 op Metacritic, 5e plaats in de internationale Apple Charts, prominente promotie door Apple en een stortvloed aan positieve reviews en berichten op sites waar we alleen van kunnen dromen… maar boven alles is het geweldig om oneindige toestroom van steun en complimenten te zien in forums en Reddit en op onze Twitter en Facebook.”

Rami Ismail, Jan Willem Nijman, Zach Cage en Greg Wohlwend lanceren Ridiculous Fishing:

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.