Nieuws
Now Reading
Nieuws • Video en Beta voor Abbey Games’ God Game Reus
0

Nieuws • Video en Beta voor Abbey Games’ God Game Reus

by Matthijs Dierckx14 maart, 2013

De jonge studio Abbey Games heeft weer een Dev Diary-video online gezet voor Reus. Ditmaal gaan de al-dan-niet-reeds-afgestudeerde UU’ers in op het ecosysteem van hun God-game.

Manuel Kerssemakers legt uit: “In deze video laten we een stuk meer gameplay zien. In de vorige video lieten we terraforming en het creëren van platen zien. Nu leggen we uit hoe je dit soort acties kunt gebruiken om een ecosysteem te creëren. Het maken van ecosystemen is een van de belangrijkste gameplay-elementen van Reus. Spelers gebruiken gedurende de game meer dan 100 stukjes natuur om ecosystemen naar hun eigen inzicht in te richten. De video laat ook zien hoe je steden helpt speciale bouwprojecten af te maken. Die projecten zijn belangrijke mijlpalen voor ontwikkelende beschavingen in Reus.”

Beta

Kerssemakers wil nog geen release-datum bekend maken. “Reus begint ondertussen echt af te raken en we zijn nu in een fase waar we bijna alleen nog maar testen en polishen. We testen nu nog veel met een kleine groep mensen. We bereiden ons echter voor op een gesloten beta halverwege April. Hiervoor nodigen we een grote groep mensen uit die zich hiervoor opgeven. Voordat de beta gaat runnen, hebben we dus nog een speelbare preview op INDIGO San Francisco.”

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.