Nieuws
Now Reading
Event • Indie Gameleon dit weekend in Groningen
0

Event • Indie Gameleon dit weekend in Groningen

by Matthijs Dierckx8 maart, 2013

Dit weekend vindt de eerste editie plaats van Indie Gameleon, een gamesevent met lezingen, workshops, films en een gamejam. Waar je zijn moet? In Groningen.

Het initiatief komt van alleskunner Mendel Bouman. Nadat hij met zijn bedrijf van Utrecht verhuisde naar Groningen (“Erg leuke stad!”), miste hij de gamesindustrie om zich heen. Ja, er zitten genoeg bedrijven in de regio, maar er zijn minder events dan bijvoorbeeld in Amsterdam (Control Gamelab) en Utrecht (DGG Netwerklunch). Bouman besloot dan maar zelf iets uit de grond te stampen en afgaande op de line-up is hem dat aardig gelukt (download hier de festival guide).

Lezingen zijn er over uiteenlopende onderwerpen, van chiptune muziek en paper prototyping tot scrum en serious games op consoles. De filmliefhebber kan naar onder andere Indie Game: The Movie en Minecraft: The Story of Mojang. Zo’n tien teams gaan gamejammen en zowel op zaterdag als zondag is er om vijf uur een netwerkborrel. Oh ja — heel belangrijk! — vanavond en zaterdagavond is er ook nog een feest!

Meer informatie op: http://----escape_sem_autolink_uri:19eb167655ed3aaf9ead9b5dfe2240f8----

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.