Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • De eerste Game Train titel van Gamious, de puzzelaar Briquid
1

Uit Nu! • De eerste Game Train titel van Gamious, de puzzelaar Briquid

by Eric Bartelson22 februari, 2013

Het is al even geleden dat Gamious oprichter Pim Bouman het principe van hun Game Train uitlegde aan Control. Dus even een opfrisser: Gamious bedenkt een concept en (freelance) developers en artists kunnen daarop intekenen. Wanneer een team is geselecteerd uit de aanmeldingen, begint het development, onder hoede van Gamious. Betaling volgt pas wanneer het eindproduct geld oplevert.

De eerste titel die op deze manier is geproduceerd en nu zijn weg vindt naar iOS en Android is Briquid, een physics based puzzelspel waarin de speler levels moet manipuleren om water naar het juiste reservoir te laten stromen. De game is gemaakt door Erik Leppen, Wouter van Toll en Arjen Schut. Vanuit Gamious trad Jos Bouman op als producer. Koop de game hier voor iOS en hier voor Android. Of check eerst de gratis versies hier en hier. Na de klik de trailer.

De game is gemaakt in Gamemaker.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.