Nieuws
Now Reading
Event • Awesomenauts en Kids vs Goblins toegevoegd aan speellijst Indie Games Concert
0

Event • Awesomenauts en Kids vs Goblins toegevoegd aan speellijst Indie Games Concert

by Matthijs Dierckx18 februari, 2013

De organisatie van het Indie Games Concert maakt bekend dat het muziek ten gehore brengt van de Nederlandse games Awesomenauts en Kids vs Goblins. Beide soundtracks zijn gecomponeerd door Nederlandse componisten, maar belangrijker: ze zijn ook bijzonder sterk (check de clips onderaan deze post).

De muziek voor Awesomenauts is gemaakt door Sonic Picnic, Bart Delissen (ook de maker van de officiële tune voor de Dutch Game Awards) tekende voor de soundtrack van Kids vs Goblins. Het Ludwig Ensemble speelt op zaterdag 2 maart in het Hilversumse Muziekcentrum van de Omroep muziek uit tal van bekende indie games. Te horen zijn onder meer MinecraftJourney, Super Crate Box, Braid, Super Meat Boy, FEZ, Sword and SorceryDear Esther en World of Goo. Andere muziek uit Nederlandse games: Super Crate BoxDinner Date en Remembering, de game van Sonic Picnic en Monobanda. En verder is Joost van Dongens Cello Fortress ter plekke speelbaar.

Hilversum • zaterdag 2 maart 2013 • Kaarten zijn hier te koop voor 10 euro. Meer informatie vind je op de Facebook-eventpage van het concert.

En om alvast in de stemming te komen…

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.