Nieuws
Now Reading
Nieuws • Markus ‘Notch’ Persson financier achter Age of Wonders III
0

Nieuws • Markus ‘Notch’ Persson financier achter Age of Wonders III

by Matthijs Dierckx11 februari, 2013

Vorig jaar zomer liepen we tijdens de Gamescom een opgetogen Lennart Sas tegen het lijf.  Opvallend, want het vorige gesprek dat we met Triumph Studios’ mede-oprichter voerden, handelde vooral over de problemen waarin zijn studio zich bevond. Mensen moeten laten gaan — dat is niet het leukste onderdeel van het vak ondernemer. Maar Sas’ humeur duidde natuurlijk op goed nieuws voor zijn studio. En inderdaad: “We hebben een financier”, vertrouwde hij ons toe met een zeldzaam grote glimlach. “Je mag het nog niet publiceren, maar het is Notch! Hij was een fan van de originele games, vandaar.”

Zojuist gaf de Age of Wonders-studio bovenstaande foto vrij van Persson samen met enkele Triumph-medewerkers in de zomer van 2012. Altijd handig, een schatrijke fan — iets wat Vlambeer eerder al bemerkte.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.