Nieuws
Now Reading
Nieuws • Markus ‘Notch’ Persson financier achter Age of Wonders III
0

Nieuws • Markus ‘Notch’ Persson financier achter Age of Wonders III

by Matthijs Dierckx11 februari, 2013

Vorig jaar zomer liepen we tijdens de Gamescom een opgetogen Lennart Sas tegen het lijf.  Opvallend, want het vorige gesprek dat we met Triumph Studios’ mede-oprichter voerden, handelde vooral over de problemen waarin zijn studio zich bevond. Mensen moeten laten gaan — dat is niet het leukste onderdeel van het vak ondernemer. Maar Sas’ humeur duidde natuurlijk op goed nieuws voor zijn studio. En inderdaad: “We hebben een financier”, vertrouwde hij ons toe met een zeldzaam grote glimlach. “Je mag het nog niet publiceren, maar het is Notch! Hij was een fan van de originele games, vandaar.”

Zojuist gaf de Age of Wonders-studio bovenstaande foto vrij van Persson samen met enkele Triumph-medewerkers in de zomer van 2012. Altijd handig, een schatrijke fan — iets wat Vlambeer eerder al bemerkte.

About The Author
Matthijs Dierckx
Matthijs Dierckx is componist en sound designer voor roguelite cult-hit Unexplored (2017) en twee nieuwe projecten. Hij is één dag per week verbonden aan de HvA en schrijft geregeld over games voor diverse tijdschriften. Dierckx was co-creator van het rekenspel Sumico (2014) en tot 2015 oprichter en uitgever van Control.