Nieuws
Now Reading
Nieuws • Primeur voor Orange Pixel: Gunslugs eerste volledige two player Ouya game
0

Nieuws • Primeur voor Orange Pixel: Gunslugs eerste volledige two player Ouya game

by Eric Bartelson30 januari, 2013

Het is in ieder geval een Nederlandse primeur, maar Orange Pixel gamebaas Pascal Bestebroer vermoedt dat het wel eens een wereldprimeur kan zijn: Gunslugs is de eerste volledige game die draait op Ouya, inclusief tweespeler support. Nou was het omzetten niet een bijster lastig klusje, Gunslugs was immers al geschikt voor twee spelers met Bluetooth controllers.

Bestebroer vindt Ouya een interessant experiment: “De meeste mobiele games zijn gemaakt voor een touch besturing, dan is een controller lastig implementeren. Mijn games zijn al gemaakt voor controller omdat ze ook speelbaar zijn op Xperia Play enzo, dus dat is makkelijk. Daarom wilde ik ook wel als één van de eerste op Ouya zijn met mijn game. Maar we zetten in op meerdere platformen hoor.” Koop ondetussen Gunslugs hier (iOS) of hier (Android) of hier (BlackBerry). Lees in de komende Control wat Bestebroer denkt over de kansen van de Ouya console. Video na de klik.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.