Nieuws
Now Reading
Nieuws • Dark Day LA pakt alle prijzen bij Global Game Jam Hilversum
1

Nieuws • Dark Day LA pakt alle prijzen bij Global Game Jam Hilversum

by Eric Bartelson29 januari, 2013

In Hilversum waren de jury en het publiek (eigenlijk gewoon de andere jammers) het met elkaar eens en beloonden dezelfde game met de eerste prijs. Dark Day LA is dan ook een behoorlijk indrukwekkende game voor slechts 48 uur ontwikkeltijd. Twee gamers nemen het tegen elkaar op. De ene als Vampier die zich mengt met het gewone volk op de straat en als hij zich veilig waant een hap neemt uit een onbeschermd nekkie en het bloed van zijn slachtoffer drinkt om zijn eigen leven aan te vullen.

De ander is een sniper die het monster moet stoppen. Hij houdt het publiek op straat in de gaten en probeert de vampier te spotten. Als je hem ziet kan je ‘m afknallen, maar pas op dat je niet een gewone burger raakt. Het spel is voorbij als de sniper de vampier doodt, of als de sniper per ongeluk drie onschuldige burgers afknalt.

Het team bestaat uit Bob Jacobs, Thomas Kalksma, Tom Jacobs, Valentijn Muijrers, Maarten Wiedenhof en Manuel Kerssemakers van onder meer Abbey Games en Millionviews. Hier is het .exe bestand (Windows dus).

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.