Nieuws
Now Reading
Nieuws • Global Game Jam 2013 levert 86 Nederlandse games op (wereldwijd meer dan 3000 games)
0

Nieuws • Global Game Jam 2013 levert 86 Nederlandse games op (wereldwijd meer dan 3000 games)

by Eric Bartelson28 januari, 2013

De Global Game Jam 2013 zit er nu dan echt op. Zelfs de allerlaatste jammers op Hawaii hebben hun games ingeleverd en daarmee komt de teller (voorlopig) op 2981 games. We verwachten dat de 3000 nog wel ruim gehaald gaat worden, want nadat de servers van de Global Game Jam site een tijdje overbelast waren hebben veel jammers het uploaden uitgesteld. Drie-duizend games! Diepe buiging voor alle deelnemers. Alle 16.553 op 320 locaties in 63 landen.

Ook in Nederland is natuurlijk flink gejamd en de 520 deelnemers op vijf locaties hebben in totaal 86 games opgeleverd. in de loop van de dag (en de komende dagen) presenteren we hier alle winnaars, zowel gekozen door de jury als door het publiek. Probeer die games zelf uit en zorg dat je ook in Pakhuis de Zwijger bent op 19 februari voor de speciale Global Game Jam editie van Control Gamelab in samenwerking met Dutch Game Garden. Daar kiest het publiek de overall winnaar van de Nederlandse Global Game Jam 2013. Wie wint die kleine uil en wordt daarmee opvolger van Catch 22 van Mango Down?

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.