Nieuws
Now Reading
Nieuws • B-Minus 50 wint Global Game Jam in Amsterdam
0

Nieuws • B-Minus 50 wint Global Game Jam in Amsterdam

by Eric Bartelson28 januari, 2013

Laten we deze maar eerst even de wereld in slingeren. Control-uitgever Matthijs Dierckx deed mee met het winnende team in Amsterdam en praat sindsdien over niks anders. (Zucht, dit ga ik nog een lange lange tijd horen -EB) B-Minus 50 heet de game die van de jury de eerste prijs kreeg. Het is een arcade-puzzel-game op een timer. Je hebt 50 tellen (hartslagen) om je buitenaardse levensvorm zo hoog mogelijk het level in te trekken. Dat doe je door steeds een lijntje te maken met hoger gelegen punten. Niet duidelijk? Het filmpje na de klik brengt uitkomst en duidelijkheid.

Naast Dierckx maakten ook Niels van der Leest en Rick van Beem deel uit van het team, dat was gevormd rond twee Silver Fit developers Jordin Kee en Daniëlle van de Wijngaarden.

Hier is het monster in actie.

B-minus 50 logo

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.