Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Traffic Slam 3 — explosieve racegame van Xform
0

Uit Nu! • Traffic Slam 3 — explosieve racegame van Xform

by Matthijs Dierckx23 januari, 2013

Hoe Xform wil je het hebben? Snelle auto’s? Check! Gitaar soundtrack? Check! Explosies? Check! Gratis online game? Check! Oftewel: Traffic Slam 3 is uit. De Utrechtse veelproduceerders lijken Shockwave meer en meer vaarwel te zeggen, want ook deze bots-boem-knal-game komt tot ons via de Unity webplayer.

Xforms mede-oprichter Diederik Groesbeek: “We hopen met deze game een bijdrage te leveren aan het maatschappelijke debat over geweld en racegames. We willen duidelijk maken dat auto’s de ongelukken veroorzaken, níet games! Het komende verbod op automatisch geschakelde auto’s is een begin, maar het is jammer dat racegames wéér in verband gebracht worden met geweld in het verkeer.”

Eh, Diederik, racegames? De discussie gaat over shooters!

“Ach man, hou je mond. Wat weet jij er nou van? Wie maakt er nou games, jij of ik? Prut journalist.”

Speel de game hier.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.