Nieuws
Now Reading
Nieuws • FEZ, Braid en Super Meat Boy toegevoegd aan setlist Indie Games Concert
0

Nieuws • FEZ, Braid en Super Meat Boy toegevoegd aan setlist Indie Games Concert

by Matthijs Dierckx23 januari, 2013

Het Indie Game: The Movie-trio FEZ, Braid en Super Meat Boy is toegevoegd aan de setlist voor het Indie Games Concert op zaterdag 2 maart in Hilversum. Nederlandse componisten arrangeren momenteel enkele stukken uit deze games voor het Ludwig ensemble voor het eerste concert ooit volledig gebaseerd op indie games.

Eerder maakte de organisatie al bekend dat het publiek kan luisteren naar muziek uit Minecraft, Journey en Super Crate Box. Het concert is overigens niet een volledig passieve aangelegenheid, zo is er tevens de mogelijkheid Cello Fortress te spelen. Een toepasselijk spel, gezien de hoofdrol voor een cellist (in dit geval bedenker Joost van Dongen).

Kaarten zijn hier te koop voor 10 euro. Meer informatie vind je op de Facebook-eventpage van het concert.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.