Nieuws
Now Reading
Nieuws • Twee IGF Student nominaties voor NTHV Breda, honorable mention voor HKU
2

Nieuws • Twee IGF Student nominaties voor NTHV Breda, honorable mention voor HKU

by Matthijs Dierckx22 januari, 2013

Twee van de acht IGF Student Showcase finalisten komen van de NHTV in Breda. ATUM is gemaakt door een groep derdejaars studenten, Farsh is van de Iraniër Mahdi Bahrami, eerstejaars in Breda. Winnaar van de Dutch Game Award voor Best Student Game,  SneakSneak, is door de IGF jury beloond met een Honorable Mention.

In totaal wijst de IGF acht finalisten aan voor de Student Showcase, een kwart daarvan komt dus van één opleiding en nog wel een Nederlandse. Dat is een bijzondere score, voor élke opleiding. Het succes van de studenten uit Nederland staat in schril contrast tot het aantal nominaties voor de ‘grote mensen’ categorieën van de IGF Awards: nul…

Finalisten krijgen de mogelijkheid om hun game te tonen tijdens de GDC in San Francisco in maart.

FARSH

ATUM

SNEAKSNEAK

 

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.