Nieuws
Now Reading
Nieuws • Nog 3 dagen om je game aan te melden bij Game Connection America
0

Nieuws • Nog 3 dagen om je game aan te melden bij Game Connection America

by Matthijs Dierckx21 januari, 2013

Game Connection is een plek waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten. Developers en publishers komen bij elkaar in de hoop respectievelijk hun game te verkopen / een game te kopen. Er is een Game Connection in Lyon, shanghai en sinds een paar jaar ook in San Francisco, tijdens de Game Developers Conference (25 – 27 maart). Vorig jaar waren er 1680 bezoekers uit 56 landen die gezamenlijk 5527 meetings hadden, dus het is zeker een interessant podium voor ontwikkelaars.

Developers kunnen hun ongetekende project nog tot 24 januari hier indienen om kans te maken op de titel Best Project en wat extra aandacht van de pers. Maar misschien belangrijk nog, als je game wordt geselecteerd als één van de 15 beste projecten krijg je de mogelijkheid te pitchen voor grote publishers en geldschieters. Eerder al werden games als Momonga Pinball Adventures van Paladin Studios, Snowbiz van Green Hill Studios en Codeglue en Bohm van Monobanda geselecteerd. Wat is de volgende Nederlandse game? Hier aanmelden!

Eén van de voormalige geselecteerde projecten is Snowbiz.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.