Nieuws
Now Reading
Uit Nu! • Pixels met karakter in Westerado van Ostrich Banditos
0

Uit Nu! • Pixels met karakter in Westerado van Ostrich Banditos

by Eric Bartelson16 januari, 2013

Een jaar geleden gaven de heren Vlambeer een seminar op de HKU waar studenten werden aangespoord een game te bouwen en te verkopen. De leukste game en de eerste die ook daadwerkelijk verkocht werd was High Vaultage van een groepje die zich Ostrich Banditos noemde. Het was een psychedelische trip uitgevoerd in kleurrijke pixels. We zijn aangenaam verrast door de tweede game van de bandieten die blijkbaar na de seminar hebben besloten met elkaar door te gaan.

Westerado is een adventure game die zich afspeelt in het wilde westen. Als de moeder en broer van de hoofdrolspeler worden vermoord, trekt hij de wijde wereld in om wraak te nemen. Je praat met iedereen om aanwijzingen te vinden, voert opdrachten uit en ontrafelt stukje bij beetje wie de moordenaar is van je familie. De game is sterk in atmosfeer en uitvoering. Het is niet een tussendoortje dat je even doet, maar ga er voor zitten en je wordt beloond met een gedegen avontuur. De graphics geven de game karakter, er schuilt veel detail in de pixels en er is altijd wel wat gaande in de levendige omgevingen. De muziek speelt ook een belangrijke rol bij de sfeer, met net genoeg Ennio Moricone voor die western feel en een goede dosis Johnny Cash voor de afwisseling. Let wel, het is allemaal originele muziek. Speel de game gratis hier.

Het detail in de pixels zit voor een groot deel in de animatie. Check de game dus in beweging.

Westerado

Westerado3

 

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.