Nieuws
Now Reading
Muziek • Indie Games Concert lanceert in Nederland met muziek uit Minecraft, Journey, Super Crate Box
0

Muziek • Indie Games Concert lanceert in Nederland met muziek uit Minecraft, Journey, Super Crate Box

by Matthijs Dierckx15 januari, 2013

Hoe klinkt de chiptune muziek van Super Crate Box gespeeld met klassieke instrumenten? Op zaterdag 2 maart kom je erachter tijdens het eerste Indie Games Concert, een compleet concert volledig in het teken van indie games. Het Ludwig ensemble speelt dan stukken uit onder meer Minecraft, Journey, Dear Esther en, zoals gezegd, Super Crate Box.

Een team van negen arrangeurs is momenteel bezig de muziek om te zetten voor het ensemble — in het geval van bijvoorbeeld Super Crate Box een lastige opgave. De organisatie is in handen van Dutch Game Music, de plaats van handeling: het Hilversumse Muziekcentrum van de Omroep. Kaarten kosten slechts 10 euro en zijn hier te koop.

Ludwig is een zelfstandig ensemble, gevormd door ambitieuze topmusici uit de Radio Kamer Filharmonie, het Radio Filharmonisch Orkest en het Metropole Orkest.

Gedurende anderhalf uur komen maar liefst twintig games voorbij. Control Magazine ondersteunt het concert als mediapartner en we zullen in de loop van de komende weken meer titels bekendmaken uit die setlist.

Ludwig & Dutch Game Music:
Indie Games Concert

Zaterdag 2 maart 2013

Open: 19h30
Concert aanvang: 20h30
Concert einde: 22h00

Muziekcentrum van de Omroep (MCO)
Heuvellaan 33 • 1217 JL • Hilversum

Kaarten: 10 euro • hier te koop

Meer informatie vind je op de Facebook-eventpage van het concert.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.