Nieuws
Now Reading
Nieuws • EDGE: Vlambeer betere studio dan id Software, Telltale Games, Ninja Theory en Quantic Dream
0

Nieuws • EDGE: Vlambeer betere studio dan id Software, Telltale Games, Ninja Theory en Quantic Dream

by Matthijs Dierckx12 januari, 2013

De bron is nog een beetje sketchy, maar het lijkt erop dat het Britse magazine EDGE Vlambeer op nummer 34 heeft gezet in zijn nog te publiceren lijst van “The World’s 50 Greatest Videogame Developers”. Vlambeer (de enige Nederlandse studio op de lijst) staat dus op 34, net onder Sony Online Entertainment en Crytek, maar boven gerenommeerde studio’s als id Software, Telltale Games, Ninja Theory en Quantic Dream.

Het blad is nog niet uit — en zelfs nog niet beschikbaar als digitale download voor de iPad-abonnees — maar de lijst en enkele foto’s van editie nummer 250 zijn vanochtend al geplaatst op Neogaf, het populaire forum dat bekend staat om zijn ‘leaks’.

Een prachtig compliment dus voor Vlambeer van de redactie van het goed gelezen Britse tijdschrift. En nu maar hopen dat het duo dit jaar wat meer games uitbrengt dan in 2012. Op de planning staan in elk geval Luftrausers en Ridiculous Fishing.

De hele lijst en bijbehorende (nonsens) discussie lees je bij Neogaf.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.