Nieuws
Now Reading
Nieuws • Geen IGF-nominaties Nederlandse studio’s
0

Nieuws • Geen IGF-nominaties Nederlandse studio’s

by Matthijs Dierckx8 januari, 2013

Ok, dus de IGF-juryleden negeren de Nederlandse indie community volledig. Terecht? Geen idee, ik weet niet welke maatstaven de jury hanteert, maar opvallend is het wel. Zeker als een inzending als ibb & obb (Design? Art? Nuovo?) níet, maar games als Intrusion 2 (Technical Excellence — seriously?!) en Super Space (Design) wél zijn genomineerd. Maar ach, laten we een positief licht schijnen — dat is leuker.

Dus: een felicitatie aan onze zuiderburen van Tale of Tales. Hun spel (?) Bientôt l’été gaat op voor de Nuovo Award. Ook mooi, maar weinig verrassend (wegens succes of controverse) zijn de nominaties voor FTL, Super Hexagon en Hotline Miami.

En om af te sluiten, mijn persoonlijke favorieten:

StarForge (CodeHatch) • Technical Excellence

Kentucky Route Zero (Cardboard Computer) • Excellence In Audio, Excellence In Visual Art, Excellence In Narrative, Seumas McNally Grand Prize

Perspective (DigiPen Widdershins) • Technical Excellence

Papo & Yo (Minority Media) • Excellence In Narrative Honorable mention

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.