Nieuws
Now Reading
[Video] Tim Laning van Grendel Games legt de laparoscopie trainingsgame nog eens helder uit
3

[Video] Tim Laning van Grendel Games legt de laparoscopie trainingsgame nog eens helder uit

by Eric Bartelson14 december, 2012

Grendel Games uit Leeuwarden is nu al een tijdje bezig met een trainingsgame voor laparoscopisch chirurgen op de Wii (en tegenwoordig Wii U). De standaard controllers van die console worden met enige aanpassing omgebouwd tot de instrumenten waarmee chirurgen in het echt ook werken.

Dat wisten de meeste lezers van Control wel. We hebben alleen nog niet de game in actie laten zien, maar daar komt in deze reportage van BNR verandering in. Tim Laning van Grendel legt de filosofie achter de trainingsgame nog eens helder uit.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.