Nieuws
Now Reading
[Event] Control Gamelab aanstaande dinsdag over Muziek en Audio
0

[Event] Control Gamelab aanstaande dinsdag over Muziek en Audio

by Eric Bartelson14 december, 2012

Control Gamelab, de tweemaandelijkse talkshow over gamedevelopment in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, gaat aanstaande dinsdag 18 december over muziek en audio. Het wordt een informatieve avond met veel verschillende muzikale gasten, on stage demonstraties en live creaties.

Via Skype interviewen we Inon Zur, componist van onder andere Dragon Age, Crysis, Prince of Persia en Baldur’s Gate. Rik Nieuwdorp vertelt over de toepassing van adaptieve muziek, Sander Huiberts en Than van Nispen tonen aan hoe muziek bepaalde emoties triggert en Jonathan van der Wijngaarden geeft inzicht in het maken van muziek en geluid voor indie gamestudio’s. Sonic Picnic en Monobanda demonstreren live on stage hun nieuwe game Remembering, waar muziek een zeer belangrijke rol in heeft. Ook op het podium een foley artist, die audio bij games verzorgt. Verder nog wat muzikale verrassingen en optredens.

Dinsdag 18 december, Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, aanvang 20 uur. Toegang gratis, aanmelden kan hier.

En zo openen we de avond meestal. Grote kans dat we dat komende dinsdag anders doen.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.