Control
Now Reading
Lees hem nu! De speciale editie van Control, gemaakt door de gamesindustrie zelf
0

Lees hem nu! De speciale editie van Control, gemaakt door de gamesindustrie zelf

by Redactie11 december, 2012

Daar stonden we dan, verrast op ons eigen event. Control bestond op de avond van het laatste Control Industry Dinner precies vijf jaar, een mooi toeval waar we zelf aan het begin van de show even bij stil stonden. Maar toen JP van Seventer tijdens het hoofdgerecht ineens op het podium stond met een microfoon in zijn handen — sloeg de schrik ons even om het lijf. Wat doet die nou op het podium?! Dat stond niet in de planning!

JP, strategisch directeur van de Dutch Game Garden en vijf jaar daarvoor degene aan wie wij het eerste nummer uitreikten (zie de video), was echter nog niet klaar met het lustrum van het blad. Hij sprak een stel zeer, zeer aardige woorden en wist de zaal een staande ovatie voor ons te ontlokken. Daar werden we even stil van.

Ook stil waren we even later toen bleek dat onze oud-collega Kitty Calis en Vlambeers Rami Ismail een heuse special van Control in elkaar hadden gedraaid. Niet mét ons, maar over ons. Met bijdragen van oprichters/medewerkers van Ronimo Games, Grendel Games, Codeglue, Xform, Fourcelabs, Monkeybizniz, Dutch Game Garden, Stolen Couch Games, Digital Dreams, Vlambeer, il Luster Producties, Game in the City, Tingly Games, Create Law en van Niels ’t Hooft, Sander van der Vegte en Alessandra van Otterlo.

Een compleet tijdschrift dus — helemaal opgemaakt in de stijl van Control. Een Control óver Control. Een ontzettend tof cadeau — iedereen ongelooflijk bedankt!

Matthijs & Eric

Foto gallery van de uitreiking tijdens de Dutch Game Awards

Korte videoimpresse van de overhandiging vijf jaar eerder… (30 s.)

About The Author
Redactie