Nieuws
Now Reading
[Event] Playful Arts Festival in Den Bosch laat mensen met/tegen elkaar spelen
0

[Event] Playful Arts Festival in Den Bosch laat mensen met/tegen elkaar spelen

by Eric Bartelson7 december, 2012

Samen spelen (of eigenlijk Collaberative Play) is het thema van het eerste Playful Arts Festival, van 14 tot en met 16 december in Den Bosch. Voor die gelegenheid heeft curator Zuraida Buter een hele reeks spellen verzameld die je op een scherm, zonder scherm met een Move controller, een rode knop bovenop het hoofd, binnen of buiten speelt, maar altijd met meerdere mensen.

Het is een indrukwekkend lijstje met wat oude bekenden (Fingle, ibb and obb, Johann Sebastiaan Joust) en wat nieuwe gezichten (Firefly, Mega GIRP, BaraBariBall). Het festival heeft als doel verschillende vormen van spel, interactie en design met elkaar te mengen en zo meer mensen kennis te laten maken met spelen in zijn vele verschijningsvormen.

Firefly maakt zijn debuut in Nederland tijdens het festival:

single player from paba on Vimeo.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.