Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Vredepoort van Fourcelabs leert kinderen omgaan met conflicten
0

[Uit Nu!] Vredepoort van Fourcelabs leert kinderen omgaan met conflicten

by Eric Bartelson5 december, 2012

Het bordspel Vredepoort dat de Utrechtse studio Fourcelabs net heeft opgeleverd, richt zich op ‘het bevorderen van democratisch burgerschap bij leerlingen’. Het leert scholieren in de leeftijd van 10 tot en met 14, conflicten op te lossen door te praten in plaats van te vechten. Een zeer actueel thema op het moment, gezien de gebeurtenissen afgelopen weekend waarbij een grensrechter overleed na mishandeling door een groep voetballers.

Het bordspel wordt uitgegeven door educatief uitgever Kwintessens en is nu te bestellen voor scholen. Begin volgend jaar volgt de officiële lancering van het spel. Vredepoort is geïnspireerd door de Vrede van Utrecht die in 1713 na een lange periode van onderhandelen en bemiddelen werd getekend. Na de klik omschrijving en trailer van het spel.

“Het is 3013. Alle planeten zijn in oorlog. Je wordt naar Vredepoort gestuurd, de enige veilige plek in het heelal. Samen met andere ruimtewezens probeer je hier een vreedzame stad te bouwen en daarmee levens te redden. Samenwerken levert iedereen meer op. Tegelijkertijd heb je ook je eigen belang:je wilt vooral wezens van jouw eigen planeet redden. En ondertussen dreigt er ook nog gevaar van buitenaf. Boosaardige aanvallers willen Vredepoort vernietigen. De ruimtegranaten vliegen je om de oren.”

 

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.