Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Inschrijving voor Nederlandse editie Global Game Jam 2013 nu open
0

[Nieuws] Inschrijving voor Nederlandse editie Global Game Jam 2013 nu open

by Eric Bartelson4 december, 2012

In het weekend van 26 en 27 januari is er weer een Global Game Jam. Net als voorgaande jaren is ook Nederland weer ruimschoots vertegenwoordigd in het wereldwijde-weekend-lang-games-bouwen. Dit jaar zijn er opnieuw vijf locaties waar jammers terecht kunnen, met als nieuwe toplocatie in Leeuwarden de oude gevangenis Blokhuispoort, waar je 48 uur in een cel wordt opgesloten met brood en water. Ok, dat laatste is niet waar, er is prima catering en je mag gewoon vrijelijk de cellen in en uitlopen. Maar de bijzondere setting maakt Leeuwarden wel één van de meest begeerlijke plekken voor de jam.

Inschrijven kan op deze website. Daar kan je aangeven wat je specialiteit is en waar je de jam wilt doen. Verder is alle informatie over inschrijfkosten, locaties en spelregels ook hier te vinden. Control is opnieuw mediapartner en doet verslag van het evenement en presenteert achteraf de winnaars tijdens een speciale Control Gamelab. Vorig jaar won Mango Down met Catch 22 ‘de kleine uil’, de award voor beste Nederlandse Global Game Jam game, gekozen door het aanwezige publiek.

En zo ging dat er vorig jaar tijdens Control Gamelab aan toe:

 

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.