Nieuws
Now Reading
[UitNu!] The Hobbit: Sticky Studios mocht stoeien met Tolkien
0

[UitNu!] The Hobbit: Sticky Studios mocht stoeien met Tolkien

by Matthijs Dierckx28 november, 2012

Ze hebben al een aardig rijtje filmgames gemaakt, maar een spelletje in elkaar draaien met hoofdrollen voor Balin & Dwalin, Bofur & Bombur en Dori & Nori… dat lijkt me wel een heel bijzondere klus. Sticky Studios leverde gisteren The Hobbit-game op, een van hun vele projecten die deze weken live gaan.

Het spel is uiteraard bedoeld om aandacht te vragen voor het eerste deel van Peter Jackson’s The Hobbit, dat in december in première gaat. Sticky maakte een ‘Dwarf Brawler’, waarin de 13 dwergen uit het boek (en dus de film) het tegen elkaar opnemen.

Speel het spel hier. Nog twee tips: speel de tutorial en zet hem in full screen.

Screenshot gallery

Meer nieuws over Sticky Studios

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.