Control
Now Reading
[Nieuws] Dit zijn alle winnaars van de Dutch Game Awards 2012
0

[Nieuws] Dit zijn alle winnaars van de Dutch Game Awards 2012

by Matthijs Dierckx23 november, 2012

Gisterenavond zijn voor het vijfde jaar de Dutch Game Awards uitgereikt, de vakprijzen voor de Nederlandse gamesindustrie. Grote winnaar is de Utrechtse studio Ronimo Games, dat drie van de ‘uilen’ mee naar huis mocht nemen – waaronder de Control Industry Award.

Ronimo won de prijzen voor Awesomenauts, hun succesnummer op PC, Xbox 360 en PlayStation 3. De beste Serious Game is ‘De Ontdekker’ van MAD Multimedia en Little Chicken, een spel dat blinde en ziende kinderen samen kunnen spelen . De beste advergame is Red Bull Formula Face, een online racegame waarin spelers via een webcam met hun hoofd een raceauto besturen. Het was na een aantal jaren nominaties dan — eindelijk — de eerste uil voor Xform.

Voor het eerst is ook een aparte award uitgereikt voor de beste animatie in een game, gekozen door een vakjury van de Nederlandse branchevereniging voor animatieproducten (de VNAP). Winnaar daarvan is DoubleDutch met Speedrunner HD.

De prijs voor de beste game in de zorg, de Games for Health Europe Award, ging naar de Amsterdamse studio Flavour voor hun Ambulance Control. Game Oven won met hun debuut game Fingle twee ‘uilen’. Ook was er succes voor ISOTX (‘ai-zot-iks’) met de prijs voor Best Online Game voor hun free-to-play RTS Iron Grip: Marauders.

De Limburgse studio Interwave Studios wist een van hun nominaties te verzilveren voor Nuclear Dawn, een geslaagde RTS/FPS-hybrid.

De prijzen zijn uitgereikt tijdens het Control Industry Dinner dat met met 300 gasten (voornamelijk developers) compleet was uitverkocht. De Dutch Game Awards zijn een co-productie van Control en Game in the City.

Meer coverage over de Dutch Game Awards 2012

Het complete overzicht:

• Control Industry Award (lezersaward)
Awesomenauts – Ronimo Games

• Best PC/ Console
Awesomenauts – Ronimo Games

• Best Casual Game
Fingle – Game Oven

• Best Advergame
Red Bull Formula Face – Xform

• Best Serious Game
De Ontdekker van het Mysterie van de Diamanten Scarabee – MAD Multimedia & Little Chicken Game Company

• Best Mobile/Handheld
Fingle – Game Oven

• Best Online
Iron Grip: Marauders – ISOTX

• Games for Health Europe Award
Ambulance Control – Flavour

• Best Visual Design
Awesomenauts – Ronimo Games

• Best Music & Audio design
Youda Mystery: The Stanwick Legacy – Youdagames

• Best Original Game Design
Nuclear Dawn – Interwave Studios

• Best Student Game
SneakSneak – SneakSneak (HKU)

• VNAP Best Game Animation
Speedrunner HD – DoubleDutch Games

• Guts & Glory Award
Back to Bed – Team 1 Up (Dadiu)

Fotografie: Opmeer Reports

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.