Nieuws
Now Reading
[UitNu!] Help Volty van TVNDRA: verrassend debuut op de iPad
0

[UitNu!] Help Volty van TVNDRA: verrassend debuut op de iPad

by Matthijs Dierckx15 november, 2012

Plots was daar het mailtje van Marnix van den Berg van de studio TVNDRA uit Ridderkerk. “Apetrots ben ik op ons eerste spel Help Volty, wat zojuist is gelanceerd in de App Store! Het is een puzzel-avontuur op de iPad en de reacties van de eerste echte gebruikers zijn laaiend enthousiast.”

Weer zo iemand die een jaar lang onder de rader werkt en dan uit het niets komt met een game komt die zelfs onze Amerikaanse collega’s van Kotaku in extase brengt. Help Volty dus, een puzzel-adventure-game met een kakkerlak (of iets dat erop lijkt) in de hoofdrol. Als Nederlanders weten we dankzij Annie M.G. Schmidt al enige tijd dat het eigenlijk heel aardige beestjes zijn die onze hulp nodig hebben (IJsfontein deed er al eens iets mee in een game).

In deze iPad-exclusive is het de bedoeling — zoals de titel het zegt — Volty te helpen door een stel uitdagende puzzels op te lossen. Mooie stijl, mooie sfeer, sterke puzzels — bekijk de trailer of download het spel in de App Store.

Ook leuk, Help Volty — de QA-session:

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.