Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Curator van Gameship op zoek naar overnamekandidaten
0

[Nieuws] Curator van Gameship op zoek naar overnamekandidaten

by Eric Bartelson9 november, 2012

Eerder deze week werd bekend dat het Leeuwardense Gameship failliet is verklaard. De B.V. kon niet langer aan zijn financiële verplichtingen voldoen, mede wegens een te grote schuldenlast. Curator Marco Kalmijn onderzoekt nu de mogelijkheden voor Gameship: “De eerste besprekingen hebben plaatsgevonden en ik ben bezig met een inventarisatie van de situatie.”

Een overname van Gameship is niet uitgesloten. Kalmijn: “Ik denk met name aan onderwijsinstellingen of anders commerciële partijen in de gamessector.”

Vooralsnog is Gameship nog open en actief. De curator geeft aan dat dat de lonen van het personeel onder de loongarantieregeling van het UWV vallen en maximaal zes weken worden doorbetaald.

Eén van de aandeelhouders, MTA Beheer B.V., ging in 2010 bankroet. Uit een recent faillissementsverslag blijkt dat de curator van MTA de aandelen van dat bedrijf in Gameship graag wilde verzilveren. De overige aandeelhouders zagen dat niet zitten. Is deze kwestie een katalysator geweest voor de faillissementsaanvraag van Gameship? Kalmijn denkt zelf van niet: “Voor zover ik op dit moment heb kunnen vaststellen heeft dit geen rol gespeeld, maar als het relevant blijkt, kijk ik daar alsnog naar.”

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.