Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Records voor Ronimo Games, Game Oven en Little Chicken bij nominaties Dutch Game Awards (UPDATE)
1

[Nieuws] Records voor Ronimo Games, Game Oven en Little Chicken bij nominaties Dutch Game Awards (UPDATE)

by Matthijs Dierckx1 november, 2012

Drie records sneuvelden bij de bekendmaking van de nominaties voor de Dutch Game Awards, de belangrijkste prijzen voor Nederlandse gamedevelopers. Ronimo Games sleepte vijf nominaties in de wacht voor Awesomenauts en Little Chicken is kanshebber met drie verschillende games. Niet eerder is een studio zo vaak genomineerd en niet eerder kreeg een studio voor drie verschillende games een nominatie.

Ook debutant Game Oven mag hopen op een uil, met maar liefst vier nominaties voor Fingle — het hoogste aantal nominaties ooit voor een debutant.

Naast Game Oven maken Little Chicken en casual gamesstudio Youda Games vier keer kans op een uil, Xform en Interwave Studios zijn goed voor drie nominaties.

UPDATE: In totaal zijn 29 bedrijven genomineerd, dat is meer dan voorgaande jaren. Dus hoewel sommige games véél nominaties binnenslepen, is er kennelijk geen gebrek aan concurrentie en diversiteit.

Foto: Joris de Man, vorig jaar winnaar met zijn muziek voor Killzone 3, maakt vanuit zijn studio in Londen de nominaties bekend in de categorie Best Music & Audio Design. Alle nominaties voor de Dutch Game Awards zijn gisteren bekend gemaakt tijdens een aflevering van Control Gamelab in Pakhuis de Zwijger. (Foto: Arno Landsbergen)

De prijzen worden uitgereikt tijdens het Control Industry Dinner op 22 november in Amersfoort. De Dutch Game Awards zijn een co-productie van Control Magazine en Game in the City.

Het complete overzicht

(Per categorie in alfabetische volgorde)

Best PC/Console Game

Best Serious Game

Best Advergame

Best Casual Game

Best Student Game

Best Online Game

Best Mobile/Handheld Game

Best Music & Audio Design

Best Original Game Design

Best Visual Design

Speciale awards

Control Industry Award

De Zwarte Uil: overall prijs voor de beste Nederlandse game van het afgelopen jaar, gekozen door de lezers van Control.

VNAP Best Game Animation

Deze genomineerden zijn gekozen door vertegenwoordigers van de Vereniging voor Nederlandse Animatie Producenten (VNAP).

Games for Health Europe Award

Prijs voor de beste game voor de gezondheidszorg, gekozen door een aparte vakjury en verbonden aan het Games for Health Europe-congres.

Guts & Glory Game Award

Deze prijs is bedoeld voor jonge Europese developers die zich hebben onderscheiden met gedurfd gamedesign.

  • Back to Bed – Team 1 Up (Daidu)
  • Blackwell’s Asylum – Team BlackPipe (Dadiu)
  • Nihilumbra – BeautiFun Games
About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.