Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Control Gamelab: Live compositie, game voor blinden, Killzone 3 en meesterlijke studentenprojecten
0

[Nieuws] Control Gamelab: Live compositie, game voor blinden, Killzone 3 en meesterlijke studentenprojecten

by Matthijs Dierckx30 oktober, 2012

Wat wordt de tune voor de Dutch Game Awards 2012? Morgenavond weten we het. Tijdens Control Gamelab #5 schrijft componist Bart Delissen dé tune voor de belangrijkste prijzen van de Nederlandse gamesindustrie.

Woensdagavond 31 oktober om 20:00 uur in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Gratis aanmelden.

Aan het eind van de avond weten we ook welke studio’s genomineerd zijn voor de in totaal 14 uilen die in november worden uitgereikt tijdens het Control Industry Dinner. Want we maken gedurende de show alle nominaties bekend.

Killzone 3

Guerrilla Games was in 2011 de grote winnaar met maar liefst drie uilen. We spreken met Jan-Bart van Beek, Studio Art Director, over Killzone 3.

Student Games

Naar aanleiding van de nominaties voor Best Student Game spreken we met Jeroen van Mastrigt, inmiddels zelfstandig ondernemer, maar jarenlang een van dé gezichten van de gamesopleiding aan de HKU. Hij onthult de grootste valkuilen voor afstudeerprojecten, maar laat ook de succesverhalen horen.

Game voor blinden

Michiel Sala van Little Chicken en Bas Van Haren van MAD Multimedia reizen Europa af om de een na de andere award in ontvangst te nemen voor hun Wii-game voor blinden én zienden kinderen. Hoe dat werkt? Beleef het mee als we de zaal geheel in het donker hullen.

Woensdagavond 31 oktober om 20:00 uur in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Gratis aanmelden.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.