Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Gamersuggestions: moeten developers beter luisteren naar hun doelgroep?
0

[Nieuws] Gamersuggestions: moeten developers beter luisteren naar hun doelgroep?

by Eric Bartelson29 oktober, 2012

Internetfora worden er mee volgeschreven, ongevraagd advies van gamers over hoe hun favoriete game nog beter wordt. Maar doen developers daar ook daadwerkelijk iets mee? Bij Guerrilla Games zeggen ze van wel. Daar worden naast een indexatie van alle sterke en zwakke punten genoemd in reviews, ook het eigen forum afgespeurd naar kritiek van de doelgroep. Ook Bioware ondernam actie toen ontevreden Mass Effect 3 spelers luidkeels hun ongenoegen over het einde van de serie ventilleerden.

Is het in deze tijd van crowdfunding en crowdsourcing een goed idee voor developers om te luisteren naar wat de eigen doelgroep wil? Rick Leunisse denkt van wel en is onlangs gamersuggestions.com gestart, een platform waar gamers suggesties over nieuwe features in hun favoriete games geven. Andere gamers beoordelen die suggesties waardoor de meest gesteunde boven komt drijven. Developers zien in één oogopslag wat gamers het liefst willen in de nieuwe game. Goed idee?

Leunisse denkt uiteraard van wel:  “Ik ben ervan overtuigd dat de meerderheid van de gamers weet hoe zij hun favoriete games beter kunnen maken.” Gamers melden zich gratis aan bij de site en krijgen virtuele beloningen in de vorm van medals en ranks als ze actief zijn. Developers krijgen ook gratis toegang tot de site om hun game toe te voegen aan de lijst van games. Binnenkort komt er meer informatie over een Premium lidmaatschap voor developers. Is er bij Nederlandse developers ook behoefte een dergelijk platform? We horen het graag in de comments.

 

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.