Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Serious game voor blinden van Mad Multimedia en Little Chicken wint prijs op Serious Game Expo in Lyon
0

[Nieuws] Serious game voor blinden van Mad Multimedia en Little Chicken wint prijs op Serious Game Expo in Lyon

by Eric Bartelson24 oktober, 2012

De Ontdekker en het Mysterie van de Diamanten Scarabee is een Wii game, speciaal ontwikkeld om blinde en slechtziende kinderen samen te laten spelen met hun ziende leeftijdsgenoten. De game is gemaakt door Mad Multimedia en Little Chicken (met ondersteuning van Koninklijke Visio, TNO en Principal Blue). Deze week ontving De Ontdekker de prijs voor meest innovatieve game op de Serious Game Expo 2012 in Lyon.

Het is inmiddels de vierde prijs die de game in de wacht sleept. Eerder al  werden de Oogfonds Innovatieprijs 2011, een award in de Creative City Challenge 2011 en de e-virtuoses ‘Best Project’ award 2012 gewonnen. Het spel wordt bestuurd met een Wii balance board en de feedback bestaat voornamelijk uit geluiden. Na de klik de trailer met beknopte uitleg en het item dat het Jeugdjournaal maakte over de game.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.