Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] De game die nooit is uitgekomen: Snowball Earth van Ronimo
0

[Uit Nu!] De game die nooit is uitgekomen: Snowball Earth van Ronimo

by Eric Bartelson23 oktober, 2012

Swords & Soldiers is de eerste professionele game die uitkwam van de mannen van Ronimo Games. Daarvoor hadden ze op school (HKU plus één UU-er) furore gemaakt met de Blob, waarvan de rechten later gekocht werden door THQ. Maar tussen de Blob en Swords & Soldiers zat nóg een game, te weten Snowball Earth.

De game gaat over een robotje dat al het ijs op de aarde moet laten smelten. Er zit nog een twist in het verhaal en je neemt het uiteindelijk op tegen gemene pooldieren. Snowball Earth is ongeveer een jaar in development geweest als een boxed Wii titel, maar het lukte Ronimo niet een uitgever te vinden, waarna ze het werk aan de titel stopte. Uiteindelijk vond de tweede game van de Utrechtse studio alsnog zijn weg naar de Wii, maar dan het downloadkanaal WiiWare.  Nu is de game alsnog speelbaar op PC, dus download ‘m hier via torrent. Na de klik een filmpje dat het concept uitlegt.

Met muziek van de Dreamcast game Jet Set Radio.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.