Nieuws
Now Reading
[Video] VStep’s ShipSim. Maar dan in het groot…
0

[Video] VStep’s ShipSim. Maar dan in het groot…

by Matthijs Dierckx9 oktober, 2012

De droom van elke ShipSim-fan: een compleet nagebouwde brug, met echte instrumenten en een 360 graden-view dankzij tien 55″ led-schermen. De Technische Universiteit in Varna (Bulgarije) opende onlangs een centrum met meerdere ShipSim en SimRescue-configuraties. Uiteraard gaat het dan wel om de professionele versies.

Het Bulgaarse trainings centrum omvat twee NAUTIS Bridge Simulators — de echte naam van de oorspronkelijke pro-editie van ShipSim, vijf Engine Room Simulators en een RescueSim simulator. Niet alleen een droom dus voor de ShipSim-fan, zeker ook fijn voor de financieel directeur van de Nederlandse leverancier VStep.

Hieronder een video van de Bulgaarse Bridge Simulator, een soort ShipSim-Pro-on-Steroids-and-then-Some dus…

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.