Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Downtown Drift is Unity debuut van Xform
0

[Uit Nu!] Downtown Drift is Unity debuut van Xform

by Eric Bartelson28 september, 2012

Ze waren al Shockwave kampioen en hadden zich Flash 3D eigen gemaakt, maar dat was blijkbaar niet genoeg voor de productieve Utrechtse studio Xform. Om bij te blijven in de competitieve wereld van de browsergames, moesten ze ook Unity bedwingen. En dat hebben ze gedaan met Downtown Drift, een racegame met cartoony wagens die lekker op elkaar inbeuken en spectaculaire acties uithalen.

Zoals dat gaat met dit soort games, is het zaak om zoveel mogelijk geld te verdienen met stunts, drifts en pick ups om nieuwe voertuigen te kopen en bestaande te upgraden. Snellere wagens leiden tot meer gewonnen races en meer nieuwe nieuwe tracks waar je nog meer geld kan verdienen etc etc. Speel de game hier. Muziek van Sonic Picnic.

En zo zit dat er uit met bewegende plaatjes:

Geen Xform release zonder een quote van de bazen: “Onze houding ten opzichte van Unity is net als een prille ontluikende liefde. We zijn op eerste date geweest, handjes vastgehouden en lieve woordjes gemurmeld. En op een dronken avond zijn we in bed beland en hebben we een beetje onhandig de liefde bedreven. Downtown Drift is onze eerste baby. Nog niet helemaal een liefdesbaby, want daar kennen we elkaar te kort voor. Maar met een beetje oefening, verwachten we nog vele mooie baby’s.”

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.