Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Indrukwekkend debuut van Jaywalkers Interactive met Kick & Fennick
0

[Nieuws] Indrukwekkend debuut van Jaywalkers Interactive met Kick & Fennick

by Eric Bartelson27 september, 2012

De grootste verrassing op Gamescom kwam van twee jonge jongens die het Holland Paviljoen kwamen oplopen met een iPad onder de arm. Jaywalkers Interactive noemden ze zichzelf en ze hadden een spelletje gemaakt, of ik het misschien even wilde zien. Kick & Fennick heet de game die ze toen lieten zien. Een game met persoonlijkheid, looks en gameplay to match. Hou deze dus in de gaten als hij later dit jaar uitkomt op iOS.

Kick is de hoofdrolspeler die een batterij moet vinden voor zijn robotvriendje Fennick. In een prachtig vormgegeven wereld moet je je weg vinden naar Core Tower, ondertussen afrekenend met een enorme robot die maar niet opgeeft. Kick heeft een groot geweer dat hij vooral gebruikt voor de terugslag. Die stelt hem namelijk in staat hoger te springen. Naar platformen, lopende banden, teleporters en… ach speel het zelf op Indigo.

Kick & Fennick:

THE ROAD TO INDIGO 2012

De publieksdag van Indigo 2012, de speelbare tentoonstelling van de opvallendste Nederlandse independent gameprojecten, vindt plaats op 29 september in het Utrechtse stadhuis. In de aanloop van het event presenteren organisator Dutch Game Garden en Control gezamenlijk de line-up van deze derde Indigo-jaargang.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.