Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Schaken 2.0 met Geomancer van NHTV studententeam The Stoneheads
0

[Nieuws] Schaken 2.0 met Geomancer van NHTV studententeam The Stoneheads

by Redactie17 september, 2012

Slechts 14 dagen had een groep eerstejaars studenten van de opleiding International Game Architecture and Design (NHTV Breda) nodig voor de ontwikkeling van de strategiegame Geomancer. In die tijd hebben ze een verrassend diepgaand spelletje capture the flag gemaakt dat nog het best te omschrijven is als schaken met power ups.

 

Op een random gegenereerd speelbord heeft de speler de controle over een legertje en over het landschap. Om de beurt doe je een zet om de manschappen dichter bij de toren van de tegenstander te brengen en pas je het speelveld aan door tegels naar boven of beneden te bewegen. Door de tegels strategisch te plaatsen,  creëer je muren en kraters waarmee je de strijd in jouw voordeel kunt beslechten. Het team The Stoneheads bestaat uit één lead, twee designers, drie programmeurs en maar liefst zes visual artists. De game is speelbaar op Indigo 2012.

 

THE ROAD TO INDIGO 2012

De publieksdag van Indigo 2012, de speelbare tentoonstelling van de opvallendste Nederlandse independent gameprojecten, vindt plaats op 29 september in het Utrechtse stadhuis. In de aanloop van het event presenteren organisator Dutch Game Garden en Control gezamenlijk de line-up van deze derde Indigo-jaargang.

About The Author
Redactie