Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Conquerer: Sun Age — strategy game van rooster-app makers…
0

[Nieuws] Conquerer: Sun Age — strategy game van rooster-app makers…

by Matthijs Dierckx14 september, 2012

Tja, na het maken van een rooster-app wil je natuurlijk wel eens wat anders. Voor Gryphon Interactive was dat andere Conquerer: Sun Age (spelling is van de makers).

De game is speelbaar online, op iOS (betaald of gratis), op Android (betaald of gratis) en binnenkort ook op Indigo 2012. Sun Age is een gelikt strategie-spel. In de woorden van  de makers:

In deze strategische game verplaatsen we ons naar het jaar 2082. De mensheid heeft nieuwe planeten en zonnestelsels ontdekt en gebruikt deze om kostbare mineralen en andere grondstoffen te winnen. Dat gaat goed totdat een ras van aliens genaamd de Icera opduikt. Geen vriendelijke buren, want ze willen alle zonnestelsels die de mensen hebben gekoloniseerd afpakken. Als speler voer je het interplanetaire verzet aan. Verover de zonnen voordat je tegenstander het doet!

 

THE ROAD TO INDIGO 2012

De publieksdag van Indigo 2012, de speelbare tentoonstelling van de opvallendste Nederlandse independent gameprojecten, vindt plaats op 29 september in het Utrechtse stadhuis. In de aanloop van het event presenteren organisator Dutch Game Garden en Control gezamenlijk de line-up van deze derde Indigo-jaargang.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.