Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Wat krijg je als je Kinect combineert met een… zwembad? Nou, dit!
0

[Nieuws] Wat krijg je als je Kinect combineert met een… zwembad? Nou, dit!

by Matthijs Dierckx12 september, 2012

In de strijd voor een gezondere jeugd bedacht een stel samenwerkers* een mooi idee: Swimgames! Het idee is natuurlijk om de kids meer te laten bewegen.

Menno Deen van Fontys legt uit: “Overgewicht en obesitas bij kinderen is een groeiend probleem: een tekort aan beweging kan hiervan een oorzaak zijn. Binnen het onderzoeksprogramma PlayFit gebruiken we games om kinderen meer te laten bewegen. Daar waar andere interventies zich richten op sportstimulering en bewustwording van eet- en beweegpatronen, wil Playfit spelenderwijs activiteit uitlokken. Dit gebeurt bijvoorbeeld door nieuwe speelmogelijkheden te ontwikkelen in het zwembad. De swimgames richten zich bewust niet alleen op de snelste en sportiefste kinderen, maar op alle kinderen. Zij kunnen bijvoorbeeld digitaal schilderen in WaterDraw of de bodem van het zwembad verkennen in Treasure Hunt.”

* In persberichtentaal: In samenwerking met Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep, SportFormule en het St Joris College in Eindhoven werken studenten van de Fontys Hogeschool ICT, Fontys Paramedische Hogeschool, Fontys Sporthogeschool en de Technische Universiteit Eindhoven (Industrial Design) samen aan de ontwikkeling van games in het zwembad.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.