Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Indie website Venus Patrol vraagt geld voor comments — goed idee?
0

[Nieuws] Indie website Venus Patrol vraagt geld voor comments — goed idee?

by Matthijs Dierckx11 september, 2012

Zou jij betalen om te discussiëren op een website? Brandon Boyer denkt van wel. De IGF-voorzitter lanceerde gisteren de site Venus Patrol, zijn project dat dé plaats moet worden voor ‘everything indie’. Boyer haalde eerder al ruim 100 duizend dollar op via Kickstarter en vraagt nu niet-backers om drie dollar per maand. Daarvoor krijgen ze een stel exclusieve games, waaronder Vlambeer’s Gun Godz, maar dus ook toegang tot de comments. De artikelen zelf zijn gratis.

Wat de site exact zal brengen laat zich moeilijk in woorden vangen, ook Boyer zelf lijkt er niet in te slagen dat in één alinea onder woorden te brengen. Wie echter zijn Offworld-sectie op Boing Boing volgde, weet wat hij kan verwachten.

Het is interessant om te zien of het idee aanslaat. Het zou een uitkomst zijn voor zoveel websites die moeite hebben hun hoofd boven water te houden. Op internet is alles gratis — luidt nu eenmaal het adagium. Ik ben benieuwd wat jullie denken. Laat het weten in de comments — vooralsnog gratis.

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.