Nieuws
Now Reading
[Nieuws] De populaire Skyrim-mod van Little Chicken’s Tomas Sala: Moonpath to Elsweyr
0

[Nieuws] De populaire Skyrim-mod van Little Chicken’s Tomas Sala: Moonpath to Elsweyr

by Matthijs Dierckx5 september, 2012

Een van de populairste Skyrim-mods, Moonpath to Elsweyr (ruim 300.000 downloads), blijkt het vrijetijdsproject te zijn van Tomas Sala, een van de oprichters van Little Chicken.

De mod voegt verschillende gebieden toe aan het toch al omvangrijke Skyrim, nieuwe characters en een stel nieuwe quests. Nadat Sala de mod had uitgebracht — oorspronkelijk begonnen als klein experiment — boden mede-modders van alle kanten hun hulp aan. Dat leidde bijvoorbeeld tot een berg voice actors, waardoor de mod volgens sommige enthousiaste Youtubers DLC-waardig is — “Bethesda. God damn it! MAKE THIS A DLC!

De mod is te installeren via de Steam Workshop (een HD texture-pack is dan apart te downloaden), en te downloaden via de Skyrim Nexus (inclusief HD textures). Sala heeft inmiddels een stel followers toegevoegd, maar gaf te kennen wel een beetje klaar te zijn met ‘Moonpath’.

Hoewel zijn werk voor Little Chicken vaak mijlenver af staat van iets als Skyrim, ontwierp Little Chicken samen met de Efteling de fantasy-game Raveleijn. Iets waarover Sala en collega Senne de Jong uitgebreid spraken tijdens de afgelopen Control Gamelab.

Enkele scenes uit de mod:

About The Author
Matthijs Dierckx
Dierckx was tien jaar lang oprichter-uitgever van Control. Sinds 2015 werkt hij als componist en sound designer aan diverse projecten, waaronder roguelite cult-hit Unexplored. Hij werkt één dag per week aan de HvA en schrijft over games voor diverse publicaties. In een ver verleden was hij uitgever of hoofdredacteur van PC Zone, GameQuest, PlayNation en FilmValley.