Nieuws
Now Reading
[Uit Nu!] Spooky, de game die zich afspeelt op een nieuw platform: je trui. Huh?
0

[Uit Nu!] Spooky, de game die zich afspeelt op een nieuw platform: je trui. Huh?

by Eric Bartelson31 augustus, 2012

Twee studenten zijn onlangs afgestudeerd aan de HKU met een project waarbij ze een game hebben gebouwd die zich afspeelt op de kleding. Christiaan Ribbens en Patrick Kersten (Game Design & Development en Interaction Design), hebben 7 maanden gewerkt aan het Woven project. Woven bestaat uit een aangepaste sweater en spijkerbroek.

De kleding is voorzien van ingebouwde sensoren in de stof van de trui en de broek. Verder zijn speakers, een scherm, hartslagmeter en rumblepacks toegevoegd. Het geheel werkt draadloos met een smartphone. Na de klik zie je hoe de game Spooky gespeeld wordt.

Ribbens en Kersten gaan na de studie nog verder met het uitwerken van dit idee. Check hier wat er allemaal nog meer mogelijk is met Woven.

SPOOKY – Pervasive Game for Woven, a complete e-wearable platform from Christiaan Ribbens on Vimeo.

About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.