Nieuws
Now Reading
[Nieuws] Help Stolen Couch Games groen licht te krijgen van Steam
0

[Nieuws] Help Stolen Couch Games groen licht te krijgen van Steam

by Eric Bartelson30 augustus, 2012

Stolen Couch Games, makers van iOS adventure Kids vs Goblins en de 1-knop-puzzelgame Ichi (samen met Jay van Hutten), hebben een bundel met acht indiegames samengesteld met als doel aandacht te genereren voor het binnenkort te starten Steam Greenlight. De grootste online verkoper van games -Steam- lanceert vandaag of morgen Greenlight, waarbij de community bepaalt welke games worden toegelaten tot de digitale shop.

Stolen Couch Games probeerde al eens eerder een game op Steam te krijgen, maar zonder succes. Met de ‘Green Light Bundle‘ slaan developers en kleine publishers met hetzelfde probleem, de handen ineen in de hoop genoeg mensen te bewegen tot stemmen. De bundel is een week geleden gestart en inmiddels 1274 keer verkocht. Niet onaardig, maar de minimale prijs voor de acht games en een soundtrack is slechts 5 euro. Je mag meer betalen, maar het hoeft dus niet. Kopen die games en niet vergeten ze binnenkort goed te waarderen op Steam Greenlight.

De opbrengst van de games wordt verdeeld onder de deelnemers en daarnaast gedeeltelijk gebruikt voor het zogenaamde Green Light Fund dat kleine developers financieel ondersteunt als ze het nodig hebben.

Dit zijn de Games in de Green Light Bundle:

  • Ichi by Stolen Couch Games.
  • Paper Monsters by Crescent Moon Games.
  • Muffin Knight by AngryMob Games.
  • Guerrilla Bob by AngryMob Games.
  • Samurai II Vengeance by Madfinger games.
  • Syder Arcade by Studio Evil.
  • Dino Run SE by PixelJam.
  • Gunman Clive by Bertil Hörberg.
About The Author
Eric Bartelson
Eric Bartelson is co-founder en voormalig hoofdredacteur van alles Control. In het verleden was hij hoofdredacteur van GameQuest, schreef over games voor het Parool en was scout voor een grote publisher.